10/10/11

Una petita introducció

EL PITCH & PUTT

Per als que ho desconeguin, el Pitch & Putt és un esport que prové del golf, i consisteix en fer un recorregut de 18 forats, introduint la bola a cadascun d’ells amb el menor nombre de cops possible. El nombre de cops que es poden fer per forat són 3, i en total als 18 forats són 54. Quan es fan més de 54 cops els cops són “sobre par”, i quan se’n fan menys, “sota par”. Mitjançant el handicap es poden igualar els nivells de joc entre els diferents jugadors.



El Pitch & Putt es diferencia del golf per tenir unes distàncies més curtes, un nombre limitat de pals que es poden portar i les sortides des de superfícies artificials, entre altres. A més, es tarda menys temps per a completar una volta que en el golf.



ELS XARRUPETS


Pel que fa als inicis de l'equip dels Xarrupets, el seu origen es remonta a l'any 2006, quan P. Ramos, actual president dels Xarrupets, va pensar en crear un grup per a jugar a la lliga d’equips de Pitch & Putt a Catalunya, Interclubs. Degut a una malaltia, el 2006 va estar ingressat un mes durant el qual va tenir temps per organitzar un possible equip. Amb aquest objectiu, un cop recuperat, va anar reunint jugadors que ja coneixia dels camps de Fornells i Franciac principalment. Així es va conformar un equip d’unes 10 persones de nivell semblant. Al llarg d’aquest temps hi ha hagut baixes i noves incorporacions.

Tot i que el handicap de l’equip en un principi era alt, al voltant de handicap 14, i que al primer Interclubs que van jugar van quedar últims en la classificació, l’equip ha anat millorant considerablement. La mitjana actual entre els jugadors és de handicap 4, l’any passat van quedar tercers guanyant 3 de les 6 proves, i van ascendir a Tercera divisió d’Interclubs.

L’objectiu principal d’aquest any, per tant, és mantenir-se en aquesta divisió. Un altre objectiu consisteix en intentar equilibrar el nivell de tots els jugadors de l’equip, ja que hi ha diferències entre els handicaps dels membres.

Font: P. Ramos

No hay comentarios:

Publicar un comentario